Hemoroid Tedavi Merkezi Telefon Numarası Telefon Numarası
 Medical Art Hemoroid Tedavi Merkezi

Makat Siğili Tedavisi

Anogenital siğil ( kondilom – koniloma akümünata – makat siğili )

El,yüz ve diğer alanlarda oluşan siğilin (verrü – verruko vulgaris ) makat bölgesinde görülen halidir.Nemli alan olması sebebiyle hızlı gelişir ve tedavisi daha zordur.Mikrobik ve bulaşıcı bir hastalıktır.

MAKAT SİĞİLİ BELİRTİLER VE BULGULARI

 -Makat bölgesi ve içinde 1-2 mm ile 1-2 cm arasında değişen büyüklüklerde üzeri pütürlü çıkıntılar.
-Kaşıntı
-Kanama (kaşınmaya bağlı tahrişle olur)
-Başka bölgelerde siğil olması.
-Cinsel partnerinde siğil veya kondilom varlığı.

Makat Siğili

Makat Siğili

MAKAT SİĞİLİ NEDENLERİ:

Tek nedeni hastalığın sebebi olan virüsün bir başkasından alınmasıdır.
-Homoseksüel ilişki;cinsel partnerin penisinden bulaşır
-Anal seks;cinsel partnerden bulaşır.
-Parmaklarda siğil olması;tahretlenirken bulaşabilir.
-Klozet kullanımı;bir önce oturanda siğil varsa bulaşabilir.
-Siğilli birinin kullandığı eşyadan bulaşabilir.

MAKAT SİĞİLİ TEDAVİSİ:

Makat Siğili Anal Kondilom

Makat Siğili Anal Kondilom

 Tedavinin özü kondilom olan alanları sağlıklı cilde kadar yok edilmesidir.
-İlaçla tedavi;verruku vulgariste kullanılan asidik ilaçlarla kondilomlar yakılır. Çevre alanları yakabileceği için dikkatli kullanmak gerekir,derin yakamayacağı için etkisiz olabilir ve tekrarı çoktur,ayrıca barsağa ilerlemişlere etki edemez.
-Crioterapi ;Çok düşük ısıyla ( -60 derece) kondilomlar dondurularak çürütülür,etki sınırı net belirlenemeyeceği için beklenenden daha derin ve geniş doku hasarı olabilir.Barsağa ilerleyenlere uygulama zorluğu vardır.
-Elektrokoter;Elektrik enerjisiyle kondilom yakılarak tedavi edilir,en başarılı tedavilerden biridir.Sınırları en uygun şekilde yakılabilir.Barsağa ilerleyenlerde tedavi edilebilir
-Cerrahi olarak çıkarmak;en zahmetlisidir kesilerek alınabilir koterden daha başarısızdır.
Tedavide en önemli konu takiplerin yapılmasıdır çünkü görülemiyecek kadar küçük kondilomlar 2-4 haftada büyür ve çevreye bulaştırmaya başlar bu dönemde tekrar tedavi etmek gerekir.Tedaviye alınan hasta 1-6 ay kontrol edilmelidir.
RİSK;
-Kondilomlar kansere dönüşme eğilimi vardır.
-Kondilomun büyüme ve yayılma sınırı olmadığından beklemek hastalığın ilerlemesine sebep olur.
-Anuse ve rektuma ilerlemiş kondilomların tedavisi daha uğraştırıcıdır.
-Mutlaka cinsel partner tedaviside gerekir.
-Prezervatif kullanılmalıdır.

Makat Siğilleri Görünümü

Makat Siğilleri Görünümü

Makat Siğili Tedavisi için 182 yorum yapılmış


Emre

Hocam kolay gelsin bende de ayni sklde makat bölgesinde et beni gbi parcaciklar cikti bu bnd bes aydir var ilk basta cok kucukdu askerde oldum icin revire gtmeye cekindim ilk basta cogalmaya basladi ve zorda olsa revire gttm ama bana basur icin krem ve fitil vermisler daha sonra bi daha gttm ve ilgilenmediler askerlin bitsin gidersin doktora cvbni aldim ne yapmam gerekiyor ?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Şikayetin anal kondiloma benziyor,muayene edip kesin tanı koymak lazım.

Anonim

Slm hocam ben bayanım doğumdan sonra bir müddet kabızlık yaşadım daha sonra aralıklı zamanlarda olmak üzere bir siğil gibi değilde bir tanesi sanki et parçası uzanmış gibi diğerleri iki tane ama dört sene kadar oldu artmadı bazen dışkılarken az olarak tahrişolup kanıyorlar ne yapmalıyım
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Medical Art Proktoloji Uzmanı
Kabızlık yaşadığınız dönemde muhtemelen makat çatlağı olduysanız et parçası gibi ciltte uzama olur,fissürün bekçi memesi denir.Burada hastalığın kendisi meme değil,altındaki çatlaktır. Bekçi memenin olması hastalığın kronikleşmiş olduğunu,ilaçlara cevap veremeyebileceğini,botoks yada ameliyat gerekebileceğini gösterir.Tabii bu kararı vermek için muayene olmanız gerekir.Şimdilik kabız kalmayın.Sebze,lifli meyve,salata yiyin,bol su için,yürüyüş yapın.Dışkınızı bekletmeyin.Kabızlık için medicalart.com.tr den ve sehersirin.com dan geniş bilgi alabilirsiniz.Şikayetleriniz devam ederse muayene olmalısınız.
Geçmiş olsun

yrn

Merabalar hocam makat deliğimin azcık dışında küçük küçük kabarcıklar var beyaz . Önce hemoroid sandım ama araştırdım alakası yok sonra makatta çıkan hastalıklara baktım ve bi görsel gördüm anladım ki benim makatta siğil var. Sürekli kaşıntı oluyor bide artıyor sanki hastaneye gitmeye korkuyorum utanıyorum . Bide hangi bölüme gideceğimi bilmiyorum genel cerrahi sanırım. Bide yakmaktan baska bi tedavisi yok mu bunun cevap verin lütfen ayrıca yakma işleminde acı hisse duyar miyim??
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Hiç evham yapmadan bir an önce muayene ve tedavinizin yapılması lazım,biz elektrokoterizasyon ve koruma tedavisi uyguluyoruz.

sefer

mrb ben makatta kaşıntı var diye hastaneye gittim genel cerrah et beni oldugunu kolonoskopi isdedi ama ben her buyuk abdeste cıkınca acı cekıyorum nasıl tedavi olurum
Op Dr Altan Karan
dışkılarken acı hissedilmesi daha çok anal fissürde olur.ama siz et beninden bahsediyrsunuz.makat bölgesinde sık görülen ben yapısındaki hastalık kondilomdur ve hızlı yayılır bulaşıcıdır,en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.kliniğimiz proktoloji merkezi olduğu için tüm makat hastalıklarını değerlendirip tedavi edebiliyoruz.gelirseniz muayene ile sorunlarınızı belirleyip tedavi edebiliriz.

ÇaresizÜzgün

Hocam merhaba. Yaklaşık 2 ay önce makat kısmında 2 tane et parçası çıktı. Önce pek önemsemedim ama şuan hafif ve küçük bir şekilde yayılmış durumda. Ara ara kanama oluyor ve hafif ağrılı bir şekilde taşınıyor. Nasıl bulaştığını bilmiyorum. Korkuyorum ve doktora gitmeye çekiniyorum. Ne yapmalıyım?
Op.Dr Altan KARAN
kondilom çok bulaşıcıdır,hızla yayılır ve büyür.bu nedenle ertelemeden muayene olup tedavi olmalısınız

Eda

Hocam once esimde sigiller vardi simdi bende var smear testi yaptirdim sonuclari cikmadi daha makatta sigillerim var cok kasiniyo bir ara azaldi ama tekrar cikti makatimda sanki bir dolgunluk hissediyorum sonra geciyo ama kasiniyo cok lutfen bilgilendirirmisiniz cok tesekkur ediyorum.
Op.Dr.Atilla KAYA
acilen kondilom tedavisi yaptırmalısınız.çünkü makatta dolgunlıuk hissediyorsanız makat içindede kitle halinde olabilir.kondilom hızlı yayılır.eşinizle birlikte tedavi olmalısınız

Acil

Hangi doktora gidilmesi gerekio makatta sigil cikmasi durumunda Genel cerrah mi ??
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Proktoloji veya genel cerrahi.

Metin

İyi akşamlar benin makat kısmımda değilde yukarısı kuyruk sokunun biraz aşağısı makata yakın kısımda yanma oluyor acaba 2-3 günde 1 tuvalete çıkmakmı yapmış olabilir elleyince yanıyor derisi sanki tahriş olmuş gibi birde dışkıda 1 ekimde beri hafif kan oluyor bu normal mi kolon veya rektum kanseri değilmidir dimi? ama dışkımın rengi çok normal bu ilk başladığında temmuzda özellikle keçi dışkısı gibi çıkıyodum sonra düzeldi şimdide bazen büyük çıkıyorum bazen orta boyutta ama hafif kan oluyor belli belirsiz
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Makattan kanama varsa anoskopla muayene ve gerekirse kolonoskopi ile teşhis konulabilir.

hero

slm hocam makat bölgemde birkactane siğiller çıkdı ve ben 4 b5 aydır geçer diye bekledim ama çogalmaya başladı evliyim internetdende araştırdım eşimede birşey bahsedemiyorum hastanede hangi bölüme başvurmalıyım bunun ne gibi tehlikeleri olabilir yatarken eşim yaklaşdığında aşırı sıcaklık oluyor makatımda sanki ateş tutmuşgibi yanıyorbilğilendirirmisiniz lütfen
Op.Dr. Adil ALTINSOY
genel cerrahiye muayene olmalısınız vede tedavinizi geciktirmemelisiniz.her geçen gün büyüyüp yayılacak ve tedavisi zorlaşacaktır.aynı zamanda eşinizede bulaşmış olabilir

Er

Selamlar Hocam.Genital bölgemde çıkan bir siğile üç sene boyunca yokmuş muamelesi yapmamdan ötürü siğiller çoğaldı ve anüse de yayıldı.elektrokoter ile genel anestezi altında yakıldı.Evliyim ve eşim de bir sorun görünmüyor.eşimin de detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir mi? bir de operasyon bölgesinde iyileşme süreci me kadar sürüyor?Anladığım kadarıyla anal kondilomların tekrar etmesi oldukça olası.tekrar halinde genel anesteziye gerwk olmayacağı yönünde bilgilendirildim.daha az sayıda olması muhtemel nükslerde de aynı acıyı yaşayacak mıyım?İyileşme süreci benim için oldukça ızdıraplı geçiyor ve tekrar tekrar aynı süreci yaşamaktan korkuyorum.Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Op.Dr.Atilla KAYA
🙁 eşinizde değerlendirilmeli.mümkün olduğu oranda siğiller temizlenir.büyümelerine fırsat verilmeden alınırsa pek sıkıntı oluşmaz.