Hemoroid Tedavi Merkezi

Anogenital siğil ( kondilom – koniloma akümünata – makat siğili )

El,yüz ve diğer alanlarda oluşan siğilin (verrü – verruko vulgaris ) makat bölgesinde görülen halidir.Nemli alan olması sebebiyle hızlı gelişir ve tedavisi daha zordur.Mikrobik ve bulaşıcı bir hastalıktır.

MAKAT SİĞİLİ BELİRTİLER VE BULGULARI

 -Makat bölgesi ve içinde 1-2 mm ile 1-2 cm arasında değişen büyüklüklerde üzeri pütürlü çıkıntılar.
-Kaşıntı
-Kanama (kaşınmaya bağlı tahrişle olur)
-Başka bölgelerde siğil olması.
-Cinsel partnerinde siğil veya kondilom varlığı.

Makat Siğili

Makat Siğili

MAKAT SİĞİLİ NEDENLERİ:

Tek nedeni hastalığın sebebi olan virüsün bir başkasından alınmasıdır.
-Homoseksüel ilişki;cinsel partnerin penisinden bulaşır
-Anal seks;cinsel partnerden bulaşır.
-Parmaklarda siğil olması;tahretlenirken bulaşabilir.
-Klozet kullanımı;bir önce oturanda siğil varsa bulaşabilir.
-Siğilli birinin kullandığı eşyadan bulaşabilir.

MAKAT SİĞİLİ TEDAVİSİ:

Makat Siğili Anal Kondilom

Makat Siğili Anal Kondilom

 Tedavinin özü kondilom olan alanları sağlıklı cilde kadar yok edilmesidir.
-İlaçla tedavi;verruku vulgariste kullanılan asidik ilaçlarla kondilomlar yakılır. Çevre alanları yakabileceği için dikkatli kullanmak gerekir,derin yakamayacağı için etkisiz olabilir ve tekrarı çoktur,ayrıca barsağa ilerlemişlere etki edemez.
-Crioterapi ;Çok düşük ısıyla ( -60 derece) kondilomlar dondurularak çürütülür,etki sınırı net belirlenemeyeceği için beklenenden daha derin ve geniş doku hasarı olabilir.Barsağa ilerleyenlere uygulama zorluğu vardır.
-Elektrokoter;Elektrik enerjisiyle kondilom yakılarak tedavi edilir,en başarılı tedavilerden biridir.Sınırları en uygun şekilde yakılabilir.Barsağa ilerleyenlerde tedavi edilebilir
-Cerrahi olarak çıkarmak;en zahmetlisidir kesilerek alınabilir koterden daha başarısızdır.
Tedavide en önemli konu takiplerin yapılmasıdır çünkü görülemiyecek kadar küçük kondilomlar 2-4 haftada büyür ve çevreye bulaştırmaya başlar bu dönemde tekrar tedavi etmek gerekir.Tedaviye alınan hasta 1-6 ay kontrol edilmelidir.
RİSK;
-Kondilomlar kansere dönüşme eğilimi vardır.
-Kondilomun büyüme ve yayılma sınırı olmadığından beklemek hastalığın ilerlemesine sebep olur.
-Anuse ve rektuma ilerlemiş kondilomların tedavisi daha uğraştırıcıdır.
-Mutlaka cinsel partner tedaviside gerekir.
-Prezervatif kullanılmalıdır.

Makat Siğilleri Görünümü

Makat Siğilleri Görünümü

DiigoStumbleUponDeliciousBlogger PostLiveJournalTumblrRedditFriendFeedShare
Hemoroid Tedavi Kliniği
  1. denizakın

    merhabalar hocam ben işim gereği insanlarla çok içiçeyim, bundan 2 ay önce lavabo ihityacı sırasında makatımda 1-2 tane siğil olduğunu gördüm daha sonra doktora gittim tedavi sonrası bana verrutol diye bir ilaç verdi kullandım yalnız bunu 2 gün kullandıktan sonra siğilerin yok olduğunu gördüm ama tam sğil üstene değil kenarlarına deydirdiğim için makat çevremde yanıklar oldu…sizce ne yapmalıyım
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kondilomunuz var.tedavi olmanız gerekir.bulaşıcıdır.çok hızlı ilerler.genel hijyene dikkat etmelisiniz.gelirseniz koterizasyonla tedavi edebiliriz

  2. deniz

    hocam merhabalar , yaklaşık 5 ay önce küçük bir sivilcemsi parça oluştu anüs ve vajina arasındaki bölgede oda et beni gibi bir hal aldı zamanla, daha önce sivilcemsi pişik gibi bir şey sanmıştım fakat araştırınca karşıma bu çıktı,Yurtta kalıyordum ortak kullanım alanı yüzünden olmuş olabilir diye düşünüyorum çok ciddi bir durum mu bu ? çünkü sadece bir tane var geçer mi bilmiyorumda tedavi olmam gerekse ücreti ne kadar olur bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler hocam.
    Op.Dr.Adil ALTINSOY
    muayene ile değerlendirmek gerekir.kliniğimizde muayene ücretsiz.tedavi ücretlerine http://www.medicalart.com.tr/tedavi-ucretleri.html bu sayfadan bakabilirsiniz.kondiloma benziyor şikayetleriniz

  3. merve

    Selam bende anusun diwarisinda sigiller var yakalwik 4yil kadardir hic artmiyor agri kasinti vermiyor bir antibiotik kullandim sizce tehlikeli biwey olurmu buyumuyor ve çogalma yok 4tane sigil
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Anal siğiller bulaşıcı olduğundan bir an önce tedavi edilmesi gerekir,ayrıca direnciniz düşünce ciddi oranda büyüyebilir ve tedavisi zorlaşır.www.nizamkurtdere.com da ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  4. selin

    Hocam merhaba.son bir aydır makat cevremde siğil olduğunu farkettim.fazla yaygın değil ama bir ıkı tanesi vajina dudağıma yakın.bekarım.ortak kullanım alanında kapmış olmam mümkün.siğil diyorum fakat et beni gibi küçük kucuk.hangi uzmana gozukmem uygun olur.cok endişeleniyorum.baktığım sitelerdeki fotoğraflar beni cok etkiledi.su an öyle bir görüntü yok ama o dereceye gelır mı.saygılarımla.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    genel cerrahiye görünebilirsiniz.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz değerlendirir tedavinizi yapabiliriz.bekletmeden tedavinizi yaptırın çok hızlı yayılır ve büyür

  5. Ahmet

    Hocam son sorum kusura bakmayin.Ortalama maliyeti ne kadar olur? Lezyonun buyuklugune gore degisir tabi de ortalama olarak ne kadardir.Benim sadece sfinkter ustunde ve girisin 2 cm derininde mevcut.Ona gore hazirlikli geleyim mali açıdan.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    1500-3500 tl arasında değişir sizinki 2000 tl civarı olur tabiki içerde yoksa, işleme başlamadan bağırsağı görüntülüyoruz

  6. Ahmet

    Hocam bendeki siğiller makat dışında değil de makat içine doğru oluşmuş.Açıkçası utandıgım için gitmeyi erteliyorum hep.Doktor da olsa önyargılı bakışlar oluyor.Ne tavsiye edersiniz? Ayrıca Gardasil diye bir aşı var hpv turleri için.Koruyucu olmaz artık biliyorum ama uygulamalı mıyız?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    Bunda utanacak bişi yok.sonuçta bir şekilde bulaşmış bir hastalık.tuvaletlerden bile bulaşabiliyor.önyargılı davranmak sağlk personeline yakışan bir davranış türü değil.biz hastalarımızın sorunlarını çözmek ve paylaşmak için eğitim alıyoruz.bu konuda rahat olun.bekletmeden tedavinizi yaptırın,her geçen gün aleyhinize işliyor.her geçen gün onlar büyüyor ve yayılıyor.bağırsağınızı tıkayacak kadar büyüyebilirler.kliniğimizde muayene ücretsiz ,gelin muayenenizi ve tedavinizi yapalım

  7. Ahmet

    Merhaba.Yaklasik 6 ay once hpv(+) olduğunu sonradan ögrendigim biriyle cinsel iliski yasadim ve son 2 aydir anüs girişi yerleşimli siğillerim oldugunu gordum.Kaşıntı şikayetimde artış var ve skrotuma yakın apseye benzer 3cmlik bir oluşum var.Baglantıları var mı bilmiyorum.Siğil tedavisi için genel anestezi uygulanmayan biraz daha basit bir yöntem var mıdır?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kliniğimizde genel anestezi uygulamadan kondilom tedavisi yapabiliyoruz

  8. Nur

    Hani bu virüs ele bulaşmazdı ve eşyalarda yaşayamazdı bir doktorun dediği neden diğer doktorun dediği tutmuyor cinsel ilişki sırasında olsun tuvalet temizliği sırasında olsun elimiz oraya değiyor ama cinsel bölgede çıkıyor nedense sizcede siz hekimlerin Sözlerinde tutarsızlık yokmu
    Op.Dr.Atilla KAYA,
    konuya yeterince hakim olmayan bir hekimle görüşmüşsünüz.başkalarına bulaştırmamak için önlem almalı ve daha fazla yayılmaması için acil tedavi olmalısınız

  9. Nur

    Tuvaletten sonra elimle ve suyla temizlik yapıyorm makattaki siğiller elime geçer mi
    Op.Dr.Atilla KAYA
    elinize geçmesi önemli değil cinsel organınıza geçebilir bence daha önemlisi elinizi dokunduğunuz yere dokunan diğer insanlara geçebilir bu sebeple tedavi olmalısınız

  10. alper

    Mrb hocam ben 27 yaşındayim.erkeğim.. Bi haftadan beridir makatta kasintilar oluyordu ve buyuk abdestten snra taharetlenirken çok aci hissettim. Bugun makata baktım cok kotu bi goruntuyle karsilastim. Etrafinda koparilmis ve kanamis sivilceler var gibi. Yani aslında 7 yıl önce bi yabnci kadinla iliski yasadim. Ve ondan sonra bi cok kizla ilişki yasadim. Penisimde 5 6 tane küçük et benler oluştu. Ve torbaligimi komple kabarık ama aşırı çok tatlı kaşıntı veren kabarciklarla doldu. Ozellikle kıl köklerinde. Bu 2006 da oldu ama sonra ilaç kullninca o kabarcıklar gitti. Ama torbaligimi sknca icinde yani deride o kabarcıklar var. Killarda pek kalmadi hep dokuldu torbaligimda. Bugünde makatta o seyleri gorunce dunyam yikildi. Bekarim. İnanin bunalima girdim. Ölmek istyrum. Evlenemycm mi. Cocugum olmaz mi. İliski yaşayamayacak miyim.. nolur yardım edin yoksa bu benim hayatimin son bulmasiyla bitecek. Napmaliyim. Acaba penis kanseri mi oldum. Pens ucuda agriyor hep. Hayat kurtarasınız lütfen acil cevap bklyrum.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kondilom olabilir.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz değerlendirir daha ayrıntılı bir şekilde bilgilendirebiliriz.eğer kondilomsa daha fazla yayılmadan büyümeden tedavisi yapılmalı

Uzmanımıza Soru Sor

kecoa